Återkommande evenemang på Hökeriet

Kokroki

På Hökeriet ordnar vi workshops och endagskurser i kokroki under ledning av Åsa Alneng, konstnär och illustratör.

Kroki är ett av de bästa sätten att lära sig teckna. Det handlar om att träna ögat, att definiera riktningar, former, volymer och linjer genom att teckna efter levande modell – vare sig denna har två eller fyra ben…

Vår kokroki passar såväl nybörjare som vana. Lunch, fika och material ingår i priset. Vi använder kol, blyerts och akvarell (dynor, fällstolar, staffli, skivor + klämmor finns). Väder efter kläder. För allas säkerhet är det stängsel in till korna. Ingång i hagen sker på egen risk. Med respekt och i samförstånd med korna!

Varje år har vi en utställning där våra deltagare ställer ut, se kalendariet.

Välkommen med anmälan info@hokeriet.se
Priset är 650:- inkl. moms per person.

Bg 689-1907 (märk med namn och datum så skickar vi bekräftelse)

Tips! Kokroki är ett uppskattat inslag vid företagsevent, födelsedagskalas, möhippor och konstskoleträffar. Vi säljer även presentkort.

Läs artikel om kokroki i Vallentuna Steget, 22 maj 2012 ›

image
Artikel i tidningen Allers juni -14

Trådkonst och luffarslöjd

I Sverige förbjöds tiggeri 25 maj 1847. Tiggare/Luffare som ansågs arbetsoförmögna straffades med tvångsarbete och sattes på fästning och spinnhus. Att resa runt ”luffa” och sälja hantverk var lagligt. Tillverkning av nyttoföremål av billig ståltråd kallas luffarslöjd. Vispar, brödfat, krok hängare, grytunderlägg är vanliga föremål som ofta byttes mot mat och husrum.

Här på Hökeriet kan ni också boka en kurs för att prova på hantverket och tillverka något själva. Vi ordnar kurser / event för grupper.  5-15 personer.

Offert / mer information : info@hokeriet.se

luffarslöjd


Silversmide

Gör ditt eget smycke – en kurs om att hantera silverlerans olika tekniker och möjligheter.

Lämpligt för grupper 5-15 personer.

2016-01-30 15.18.53_resized_1


Valfria kurser eller föredrag

Vid förfrågan kan Hökeriet arrangera kurser el föredrag åt sällskap. Exempel på tema kan vara biodling, syrade grönsaker, akvarell målning eller blomsterbindning.


Ställ ut på Hökeriet

Vi arrangerar gärna utställningar. Konstnärer, fotografer och andra är varmt välkomna att höra av sig. Årligen har vi också en utställning om Granby – Finnvids storgård.