Hökeriets blogg

Nu är väl ändå våren här

Hej!

Här på gården händer det hela tiden massor av saker. Snart börjar korna kalva och vårbruket ska igång. I HÖKERIET står köket klart och vi har mycket nytt att erbjuda framöver.Ulrika Brydling hälsade på hos oss och invigde nya köket

Hoppas få se dig här, som deltagare på ett av våra kommande evenemang, som förbipasserande kaffe gäst, som bokad konferans gäst, som besökare till gårdens fornlämningar eller som kund till vårt fantastiska nötkött från våra frigående och naturbetande kor.

Välkommen!

Välkommen till bords med Mjölksyrat

Victoria Ek visar och berättar om traditionella grönsaksförädlingsmetoden mjölksyrning.

provsmakning av Viktorias produkter och buffe´ under kvällen.

intresse anm info@granbygard.com

kostnad 250 kr /pp Viktoria syrat.se

Viktoria berättar om vad mjölksyrning är, olika tekniker, historisk tillbakablick och varför man mår så bra av det. Hon kommer även visa praktiskt hur enkelt det faktiskt är att själv göra färsk surkål (mjölksyrade vitkål).

Victoria Ek är kostekonom och kallskänka. Victoria driver eget företag och har lanserat mjölksyrade grönsaker under varumärket Syrat. Syrat säljs i delikatessbutiker i Stockholm. Besök gärna www.syrat.se

 

 

Varmt Välkomna till; Lev livet lättare – En inspirationskväll kring kost och hälsa

Brevhuvud_Ewa

”En föreläsning om kost som ger handfasta tips på hur du enkelt kan byta ut och ändra dina matvanor.”

En god Soppa med bröd samt kaffe/the med godsaker serveras, och ni får ta del av smakprover ur Ewaliés sortiment. En Inspirerande kväll i genuin, mysig atmosfär för endast 250 kronor.

Ewa´s kokbok ”Säsongens mat” och ekologiska råvarumixar kommer att finnas till försäljning.

onsdag 20 februari kl. 18.00

anmälan info@granbygard.com

Här kommer en hälsning från oss på Granby Gård

Köket är på plats och det är nu varmt och mysigt i Hökeriet.

Vår honung har slungats och finns till försäljning och vi hoppas att våra besökare kommer att tycka om vår helt nya produkt – ett glas med motiv från Granbyhällen.

Våra välsorterade nötköttslådor finns för den som vill laga riktigt god mat. Köttbullarna på julbordet ska förstås vara rullade av närproducerad nötfärs från Granby Gård.

Fram till jul kommer vi utöka våra öppet tider med onsdagkvällar mellan kl. 16 -19 och vi tar numera emot betalning med kort. Inslagna och med sigill lackade paket kommer att finnas i butiken.

Väl mött!

Lise och Anders