Hökeriets blogg

Välkomna till sista Bistron för i år!!

Onsdag 27/11 fr 17.00 – Johan Påhlsson serverar en rykande het lasange och vi önskar er en avkopplande kväll på Hökeriet så här inför julstressen.

Vill ni själva göra den här goda lasangen så finns det köttfärs i butik nu. Vi rekommenderar också att prova våra 10 kilos lådor. Det ger rätt guldkant på julen.

Varmt Välkomna onsdagar och söndagar hela december.

http://www.suneson.se/  En av våra gäster la i helgen upp oss på sin blogg. En fascinerande man. Se själva….

Silverlera på Hökeriet

smycken i silverleraSkapa och färdigställ ditt unika och egenproducerade smycke i finsilver.

En nybörjar- och ”prova på” kurs fördelad på två tillfällen om vardera två timmar. Inga förkunskaper behövs.

Kursledare: Ulla L Karlsson.

Ulla är certifierad lärare i silverlera. Hon ställer ut och säljer sina smycken på marknader och genom sin hemsida: silverulla.blogg.se

När                Måndagskvällar  11/11 och 18/11

Tid                 17:00-20:00 med paus för mat eller fika i vår servering.

Pris                900:- Inkl. material kostnad 350 :-

Bistro kväll

Missa inte våra mysiga mat kvällar. Johan från Capital Catering gästar Hökeriet och erbjuder kvällens husman för end 145kr/pp. 17.00-20.00  Ta med grannen vännen el familjen till oss på Granby Gård.

Wallenbergare med sockerärtor, skirat smör och rårörda lingon

Onsdagen den 9 Oktober blir det fantastiska Wallenbergare på Granbys nötfärs, potatispure och klassiska tillbehör.

Vi gästas även av Viktoria Ek från syrat.se som presenterar sina fantastiska produkter. www.syrat.se

Varmt Välkomna!

 

En kväll med syrat på Hökeriet

Viktoria syrat.seVictoria Ek visar och berättar om traditionella grönsaksförädlingsmetoden mjölksyrning.

Söndag 20 oktober 16.30–20.30

Vad är mjölksyrning, olika tekniker, historisk tillbakablick och varför mår vi så bra av det. Ni kommer att få praktiskt prova på att själva göra färsk surkål (mjölksyrad vitkål).

Självklart blir det provsmakning tillsammans med kallskuret från gården.

Victoria Ek är kostekonom och kallskänka. Victoria driver eget företag och har lanserat mjölksyrade grönsaker under varumärket Syrat. Syrat säljs i delikatessbutiker i Stockholm. www.syrat.se

Begränsat antal platser. Pris 600 kr. Föranmälan info@hokeriet.se

VÄLKOMNA