Butik ny

Hökare, äldre benämning på detaljhandlare (i synnerhet inom livsmedel), vilken förestod ett hökeri (hökarbod). Ordet kan eventuellt härledas från fornsvenskans huka; mångla, men är av omtvistat ursprung.

Med ett stort hjärta till den svenska landsbygden lyfter vår verksamhet fram varor som står för enkelhet, naturlighet och äkthet. Här hittar du gårdens eget kött, lokala delikatesser och utvalda hantverksprodukter.


Honung

Minst 70% av all föda som produceras är beroende av att det finns pollinerande insekter. Vi har ett flertal kupor på gården och säljer honungen i vår butik.

Kallpressad rapsolja

Näringsämnen behålls bäst då fröer kallpressas. Varmpressning utvinner 100 % av fröet men vid kallpressning endast 70% . Det förklarar det något högre priset. Rapsolja innehåller mest enkelomättade och fleromättade fettsyror (endast 7% mättade fettsyror), tål höga temperaturer och är perfekt till stekning, wok och bak. Rapsolja innehåller antioxidanter som motverkar oxidation? Oljan har som ett inbyggt skydd mot att härskna.

Konst och hantverk

Utvalt hantverk och souvenirer med vikinga-tema, kopierade från fynd i trakten.

Vi säljer även fantastiska ko-tavlor i Giclée, fine art printing – en konstnärlig grafisk teknik i form av bläckstråleutskrift.


Försäljning av kött från gården

Charolais är en köttkoras som är känd och uppskattad i hela världen för sina utomordentligt goda köttproduktions-egenskaper.

Köttet från Charolais är välmarmorerat och saftigt. Dessutom hängmöras det på traditionellt vis vilket leder till att det blir mycket mört och välsmakande. Vi säljer de finstyckade detaljerna i frysta lådor med tre olika sorteringar, benfritt och vaccumpacketerat. Köttfärs finns som 1 kg och 1/2 kg förpackning hos oss.

Beställ och betala din låda online.

För andra fraktalternativ var vänlig kontakta oss på info@hokeriet.se

Välj sortering