Untitled

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Granby Vikingagård – guidad visning

13 september, 2020 kl14:0016:00

200kr

För 1000 år sedan fanns här på Granby en mäktig vikingagård. Bland gravar och byggnadslämningar finns grunden och platån efter en stor hallbyggnad längst upp på kullen. Med guidens hjälp får vi lära känna vikingagården, livet där och även namnen på några av de som bodde här.

Vi ordnar guidning av området i anslutning till Kulturarvsdagen som är Riksantikvarieämbetets årliga temadag som firas runt om i landet. Temat i år är ”Kulturarv och lärande – om lusten att upptäcka eller att inspireras av historien”.

Guidad visning fredag till söndag 11-13 sep 2020 mellan kl 14-16.

Söndag 13 september kl 14-16  Guide Lars Andersson
Lars Andersson är verksam arkeolog på Uppdrag arkeologi och en av författarna till sammanställningen av de arkeologiska forskningsundersökningar som skedde här på Granby-Hyppinge 1988-89. Hans huvudinriktning är Mälardalens samhällen under yngre järnålder till tidig medeltid. Känd genom identifieringen av Estrid.

Boka och köp här

Tillgänglighet: Besöksparkering samt butik och servering finns på platsen. Här finns även besökstoalett. Stenig och ojämn terräng vid fornlämningsområdet gör det omöjligt för ex rullstol men den slingrande grusvägen genom byn är lättframkomlig och har informations skyltar.

För att ta hand om varandra är vi utomhus med stor möjlighet att hålla avstån

Detaljer

Datum:
13 september, 2020
Tid:
14:00 – 16:00
Pris:
200kr
Evenemang Taggar:
, , , , , , , , , , , , , ,
Webbplats:
https://hokeriet.se/boka-turer-och-evenemang/

Arrangör

Hökeriet

Plats

Hökeriet
Granby Gård
Vallentuna, 186 94 Sverige
+ Google Map